Nederlands vlees wordt minder zout en vet

Het zout- en vetgehalte van vlees dat in Nederland wordt verkocht wordt de komende twee jaar teruggedrongen. Een afspraak daarover tussen supermarkten en de vleeswarenindustrie is zo goed als rond, bevestigt een woordvoerder van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie woensdag na een bericht hierover in De Telegraaf.

Voor de verschillende vleessoorten zijn maximumgehaltes voorgesteld. Het komt erop neer dat het zoutgehalte gemiddeld met zon tien procent omlaag gaat en het gehalte verzadigde vetten met zon vijf procent, zegt de woordvoerder. De achterban van de vereniging stemt donderdag over het voorstel, maar het staat volgens de woordvoerder vast dat een meerderheid instemt. Ook de achterban van de brancheorganisatie voor supermarkten CBL stemt naar verwachting binnen een week in met het voornemen. Een stok achter de deur daarbij is dat minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vorig jaar …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?