Nederlander varieert weinig in keuken

Nederlandse gezinnen variëren maar weinig in de keuken. Gedurende de week verschijnt overwegend een Hollandse pot op tafel met aardappelen, groenten en een stuk vlees. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van een groentefabrikant naar de eetgewoonten van Nederlanders.

Aan inspiratie en variatie ontbreekt het bij veel koks. Zo hebben de meeste mensen zon een tot drie recepten die continu rouleren. Zestig procent van de gezinnen eet minstens drie keer per week traditioneel Hollandse pot. De aardappelen met groente en vlees verschijnen meestal van maandag tot donderdag op het bord. Maandag is daarbij de meest populaire dag. Vanaf vrijdag laten Nederlanders de teugels vieren, aldus de groentefabrikant, HAK. Veel mensen hebben dan geen zin meer om te koken en kiezen voor iets makkelijks. Op zaterdag, de p-dag volgens Hak, eet een groot deel van de Nederl …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?