Nederland verspilt meer voedsel

Nederlanders gooien steeds meer voedsel weg. In 2011 werd zes tot 59 kilo per persoon meer weggegooid dan in 2009, blijkt uit dinsdag verschenen onderzoek van Wageningen University in opdracht van staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA).

Per Nederlander wordt tussen 89 en 210 kilogram weggegooid. In 2009 was dat nog 83 tot 151 kilo. Preciezere aantallen kunnen de onderzoekers niet geven, omdat zij zich deels baseren op cijfers die onzeker zijn. Zeker is wel dat Nederland niet op schema ligt om de kabinetsdoelstelling van twintig procent minder verspilling in 2015 te halen. De stijging hangt volgens de onderzoekers samen met een lichte groei in de voedingsmiddelenindustrie en een grotere productie in de landbouw. De meeste voedselverspilling komt voor rekening van de consument, die te veel voedsel koopt en vervolgens mee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?