Nauwelijks minder zout in voedsel

Het gemiddelde zoutgehalte in levensmiddelen is de afgelopen drie jaar nauwelijks gedaald. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil dat het zoutgehalte in levensmiddelen omlaaggaat, maar daar lijkt nog geen sprake van.

Soms zit in een levensmiddel uit een productgroep minder zout, maar daar staat vaak weer een ander product tegenover dat juist zouter is geworden, meldt de NVWA. De levensmiddelenindustrie heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om minder zout te verwerken in voedsel. De Taskforce Zout wil uiteindelijk komen tot een gemiddelde reductie van twintig tot dertig procent ten opzichte van 2006. Schippers zei dit voorjaar dat als er onvoldoende voortgang is, stappen worden gezet voor de invoering van een wettelijke norm. Nu is er alleen een wettelijke norm voor de hoeveelheid zout in …
Dit is 38% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?