Meer eieren, minder vlees gegeten

Meer eieren, minder vlees gegeten. |beeld Novum Gratis Nieuws
Meer eieren, minder vlees gegeten. |beeld Novum

Nederlanders hebben vorig jaar eieren gemiddeld vier per persoon meer gegeten dan in 2011. Hoewel meer geld werd uitgegeven aan vlees, werd gemiddeld 450 gram minder vlees geconsumeerd.

Per persoon werden gemiddeld 192 eieren geconsumeerd, meldt het productschap voor ei en pluimvee op basis van de eerste jaarcijfers over 2012. Hiervan werden er 148 als tafelei geconsumeerd en 44 in verwerkte vorm in onder meer ijs, brood, koek of gebak. De eierproductie in Nederland daalde licht en kwam uit op 10,2 miljard stuks. Dit komt vooral doordat legkippen sinds 2012 geen eieren meer mogen leggen in traditionele kooien. Vorig jaar werd voor een recordbedrag van ruim 2,48 miljard euro uitgegeven aan vlees en vleesproducten, laat het productschap voor vlees en vee weten. Nede …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?