Koude overgang naar zomertijd

Gratis Nieuws

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit. De overgang naar de zomertijd is volgens meteorologen van weeronline.nl een van de koudste ooit. In de meeste plaatsen vriest het zaterdagnacht enkele graden. Door het verschuiven van de tijd is het 's avonds een uur langer licht. De zomertijd, die in alle lidstaten van de Europese Unie geldt, is onder meer bedoeld om met het extra daglicht energie te besparen. Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen twee keer per jaar de klok.

Op de laatste zondag van oktober gaat de wintertijd weer in en wordt de klok weer een uur teruggezet.

Ondanks de zomertijd blijft het weer voorlopig winters. Volgens weeronline.nl is er de komende dagen totaal geen uitzicht op lenteweer. De temperaturen van ver onder de 10 graden passen meer bij februari dan bij april, aldus een woordvoerder.

Pasen wordt mogelijk de koudste sinds 1964, zo meldde weeronline.nl eerder deze week al. In 1964 werd het op eerste paasdag 3,9 graden. Zondag wordt het naar verwachting 5 tot 6 graden. Lokaal kan zelfs een winterse bui vallen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?