Japanse keuken op Unesco-lijst

Japanse keuken op Unesco-lijst. |beeld Novum Gratis Nieuws
Japanse keuken op Unesco-lijst. |beeld Novum

De traditionele Japanse keuken is door Unesco bestempeld tot cultureel erfgoed. Dat heeft de VN-organisatie donderdag in Azerbeidzjan bekendgemaakt.

De hommage aan een nationale keuken viel eerder alleen Frankrijk ten deel. Unesco heeft wel al eens gerechten uit Mexico en Turkije op de lijst met cultureel erfgoed geplaatst. Daar werd deze week de mediterrane dis aan toegevoegd - de traditie van het delen van voedsel en het samen eten. De Japanse keuken, washoku, maakt volop gebruik van seizoensproducten, aldus Unesco, beschikt over een unieke smaak en wordt al eeuwenlang volgens bepaalde tradities gegeten. Japan hoopt vooral dat de erkenning leidt tot het waarborgen van washoku. De traditionele wijze van voedselbereiding verliest in …
Dit is 65% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief