Gooi eten na twee uur buiten koelkast weg

Bederfelijk eten dat langer dan twee uur buiten de koelkast staat moet worden weggegooid. Dat adviseert het Voedingscentrum woensdag. Bacteriën vermeerderen zich veel sneller buiten de koelkast, waardoor de kans op een voedselinfectie aanzienlijk groter wordt. De hoge temperaturen versterken de groei van bacteriën.

Mensen denken volgens het Voedingscentrum vaak ten onrechte dat ze in de zomer een griepje hebben opgelopen. De kans is groot dat een voedselinfectie oorzaak is van de buikpijn of misselijkheid. Op een boterham met ham zitten na negen uur in de koelkast 256 bacteriën, maar als dezelfde boterham op kamertemperatuur wordt bewaard is het aantal bacteriën na negen uur zestien miljoen. Bij hoge temperaturen groeit dat aantal nog sneller. Naast het weggooien van voedsel dat twee uur buiten de koelkast staat adviseert het Voedingscentrum ook om de koelkast zo kort mogelijk open te houden. …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?