Fransen sceptisch over Dijsselbloem

Frankrijk wil dat er meer tijd wordt uitgetrokken voor de zoektocht naar een opvolger van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de eurogroep. In een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung uit de Franse minister van financiën Pierre Moscovici kritiek op de procedure van de benoeming. Hij vindt de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, vaak genoemd als kandidaat, bovendien onervaren.

Maandag besluit de europgroep in Brussel wie de voorzitter wordt. Als het aan Moscovici ligt wordt dit besluit pas in februari genomen. Dit kan pas gebeuren na een zorgvuldige zoektocht naar een geschikte kandidaat, vindt hij.

Dijsselbloem, die de laatste weken veelvuldig met de post in verband werd gebracht, heeft volgens Moscovici nog geen duidelijke visie aan de dag gelegd. Moscovici noemt de PvdAer intelligent en sympathiek, maar hij wil wel dat Dijsselbloem zijn ideeën over de toekomst van Europa op papier zet. Hij wijst Dijsselbloem niet bij voorbaat af voor de post.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?