Festivals doelwit politieacties

Politiebonden hebben plannen om tijdens popfestivals als Pinkpop en Dance Valley te staken. Ook de bevrijdingsfestivals en de Amstel Gold Race staan op de actielijst, schrijft het AD dinsdag. De bonden hebben dinsdagavond een overleg over een nieuwe harde strategie. De politiebonden voeren al enkele weken actie door bijvoorbeeld politiebureaus te sluiten of geen boetes uit te schrijven voor fietsen zonder licht, maar tot nu toe heeft dit geen resultaat. De agenten willen onder meer een hoger loon, maar minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wil de nullijn aanhouden.

De bonden willen de minister volgens de krant met nieuwe acties verder onder druk zetten. Voorzitter van politiebond ACP Gerrit van de Kamp verwacht dat burgemeesters naar de rechter stappen als agenten een staking tijdens een evenement in hun gemeente aankondigen. Een rechter kan de agenten dwingen toch aan het werk te gaan, bijvoorbeeld als de veiligheid in het geding komt.

Van de Kamp zegt in de krant een rechtszaak niet uit de weg te gaan. Dat moet dan maar. Wij geven echter de garantie dat we altijd voor de veiligheid blijven zorgen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?