EHEC-vlees komt uit Enschede

Het vlees waarin in Zweden de EHEC-bacterie werd gevonden komt van een bedrijf in Enschede. Het gaat om Beimer, meldt de NOS maandag op basis van informatie van de Zweedse voedsel- en warenautoriteit. De Nederlandse toezichthouder liet maandag weten dat een onderzoek is ingesteld.

Een medewerkster van het bedrijf wilde maandag niet ontkennen of bevestigen dat het bedrijf wordt onderzocht. De enige die daar wat over kan zeggen is onze directeur Joost Beimer, maar hij is op wintersportvakantie. Zweedse media meldden al dat het vlees uit Nederland komt. De Zweedse voedsel- en warenautoriteit stelt volgens de NOS dat het vlees uit zes verschillende slachterijen in Europa komt. Ieder bedrijf kreeg het vlees van verschillende boeren. Het vlees van de bedrijven kwam uiteindelijk in Enschede terecht en is daarna verkocht aan handelaar Sven P. in Stockholm. De besmett …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?