Duurzaam voedsel populairder

Nederlandse consumenten hebben vorig jaar ruim dertig procent meer geld uitgegeven aan duurzame voedingsproducten dan in 2010. Het aan duurzame voeding bestede bedrag kwam uit op 1,75 miljard euro. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van de Wageningen University.

Het marktaandeel van duurzaam voedsel is daarmee gestegen naar 4,5 procent. Onder duurzame voeding verstaat het LEI alle producten met een keurmerk. Ongeveer 43 procent van de omzet aan duurzame voeding is biologisch. Van het duurzame voedsel wordt 61 procent in de supermarkt gekocht. Restaurants en cafetarias zijn goed voor bijna een kwart van de omzet. De onderzoekers verklaren de omzetstijging, die iets groter was dan in 2010, uit de sterke toename van het aanbod aan duurzame producten de afgelopen jaren. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economis …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?