Dienst kompels Z-Afrika verstoord

MARIKANA - De herdenkingsdienst voor de mijnwerkers die vorige week door de Zuid-Afrikaanse politie werden doodgeschoten is donderdag verstoord door de voormalig jeugdleider van het Afrikaanse Nationaal Congres (ANC). Julius Malema, die in februari geroyeerd werd door het ANC, betichtte de regering van president Jacob Zuma donderdag van medeplichtigheid aan het bloedbad. Ministers die bij de dienst aanwezig waren liepen boos weg na de uitlatingen van Malema.

Malema kreeg applaus toen hij zei dat de regering niet heeft ingegrepen in de mijnen omdat Zuid-Afrikaanse leiders betrokken zijn bij de mijnbouw. Volgens Malema hebben Zuma en andere leiders binnen het ANC aandelen in de mijnen in Zuid-Afrika. Onze regering is verworden tot een varken dat zijn eigen kinderen opeet, aldus Malema.

Zuma was zelf niet aanwezig bij de herdenkingsdienst. Hij kondigde aan dat een commissie onderzoek gaat doen naar het bloedbad. De commissie wordt geleid door een voormalig rechter van het Zuid-Afrikaanse hooggerechtshof.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?