Chinees mensenhaar wordt verwerkt in brood

Chinees mensenhaar wordt verwerkt in brood. |beeld Novum Gratis Nieuws
Chinees mensenhaar wordt verwerkt in brood. |beeld Novum

Chinees mensenhaar wordt als grondstof toegevoegd aan brood. Het is onwaarschijnlijk dat het haar ook in ons brood terechtkomt, zegt Cees Hack, vicevoorzitter van de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen in de Volkskrant. Het programma Keuringsdienst van waarde ontdekte de praktijken na het filmen met een verborgen camera in Chinese fabrieken.

Om de malsheid van het brood te verbeteren, voegen bakkers vaak een plantaardige broodverbeteraar toe, aminozuur genaamd L-cysteïne. Vertegenwoordigers van de Chinese fabrieken vertellen in het programma dat twintig procent van hun aminozuur uit eendenveren bestaat. De overige tachtig procent wordt onttrokken uit mensenhaar, gehaald bij plaatselijke kappers. Daarna wordt het gereinigd en verwerkt tot aminozuur. Nederlandse producenten die L-cysteïne toevoegen, gebruiken bijna allemaal de plantaardige variant. Minder dan tien procent gebruikt de dierlijke versie, zegt Hack in de krant. …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?