Advocaat van de Duivel moet cel in

De Italiaanse advocaat Giovanni di Stefano, die als raadgever deel uitmaakte van het team dat de verdediging voerde van de vroegere Iraakse leider Saddam Hussein, is donderdag in Londen tot veertien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Di Stefano troggelde zijn cliënten miljoenen ponden af door hen te vertegenwoordigen, terwijl hij niet over de bevoegdheid beschikte in Groot-Brittannië of Italië praktijk te voeren, zei de rechter.

Di Stefano werd onder meer schuldig bevonden aan oplichting, fraude en witwassen. Hij vertegenwoordigde in het verleden niet alleen grote namen als Saddam, voormalig vicepresident van Irak Tariq Aziz en de Britse treinrover Ronnie Biggs - hij verwierf daarmee de bijnaam Advocaat van de Duitvel - maar ook gewone burgers. Met name die laatsten werden vaak de dupe van Di Stefano.

Donderdag bekende de Italiaan onder meer dat hij een schadevergoeding van 150 duizend pond voor een man die bij een auto-ongeluk zijn arm verloren had op zijn zakenrekening had laten overmaken.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?