Zelden erkenning Mariaverschijning

Het Duitse bedevaartsoord Kevelaer, vlak bij de grens met Nederland, leunt op verhalen over een Mariaverschijning, terwijl die daar nooit is erkend. Geloof
Het Duitse bedevaartsoord Kevelaer, vlak bij de grens met Nederland, leunt op verhalen over een Mariaverschijning, terwijl die daar nooit is erkend. | beeld ap / Oliver Berg
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Rooms-Katholieke Kerk heeft het druk met Mariaverschijningen, al behoren die tot de niet-verplichte periferie van het geloof. De criteria voor een kerkelijke erkenning zijn streng en over het algemeen zijn bisschoppen terughoudend.

Rome

Verhalen over visioenen en verschijningen zijn van alle tijden. Terwijl echter in vroegere tijden de verschijning van een engel, van Christus of Maria veelal een lokaal karakter behield, gaat het in onze geglobaliseerde wereld razendsnel de wereld over.

Opvallend is ook dat Maria als het gaat om dit fenomeen een steeds dominantere plaats is gaan innemen. In 2007 beschreven de Franse theoloog René Laurentin en historicus Patrick Sbalchiero bijna 2400 Mariaverschijningen. Zij stelden zonder terughoudendheid dat er waarschijnlijk duizenden meer waren.

Van al die mariale fenomenen zijn er …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?