‘We zijn allemaal van sterrenstof gemaakt’

Geloof
beeld Yvette Kulkens
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wat is uw houvast in leven en sterven? Dat is de kern van de eerste vraag uit de Heidelbergse Catechismus. In deze serie geven bekende Nederlanders – christenen en niet-christenen – antwoord op deze vraag die zicht geeft op het perspectief in hun leven. Vandaag: schrijfster en presentatrice Daphne Deckers (49), auteur van het essay Sterrenstof, voor de Maand van de Spiritualiteit die morgen begint.

‘We zijn niet genoeg buiten meer met onze kantoorbanen. De natuur doet wat met je. Mijn vader zei: “Buiten word je gelukkig.” Als kind begreep ik hem niet, maar nu steeds beter. Ik fiets graag en wandel met de hond. In de natuur word je rustig, creatief. Je bloed gaat stromen. Afgelopen jaar zag ik met onze dochter in Mexico bij een bulderende oceaan de zon opkomen. Dat geluid, de nevel, de zon … het was bijna een spirituele ervaring. Alles was voor even één.

Mijn vader was graag buiten. Rond het huis hadden we allerlei dieren. Ganzen, kippen, schapen, koeien. Mijn vader was een soort doctor …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?