Vrijzinnigen houden niet van regels

In de bossen van Elspeet spreken vrijzinnigen van alle uithoeken van de wereld over actuele maatschappelijke thema’s, zoals het behoud van de aarde, maar ook over geloven, kunst, cultuur en muziek. Geloof
In de bossen van Elspeet spreken vrijzinnigen van alle uithoeken van de wereld over actuele maatschappelijke thema’s, zoals het behoud van de aarde, maar ook over geloven, kunst, cultuur en muziek. | beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Op de internationale vrijzinnige dag was dinsdag maar één taboe: waarheid. Een kleurrijk gezelschap verzamelde zich rond een gemeenschappelijke afkeer van dogma’s.

Elspeet

Ze worden vaak met argusogen bekeken door orthodoxe christenen: de vrijzinnigen. Maar wie zijn ze eigenlijk, waar geloven ze in en waar komen ze vandaan? De internationale vrijzinnige dag is het moment om op die vragen een antwoord te zoeken.

Die dag, waar acht Nederlandse daggasten op af zijn gekomen, is onderdeel van de internationale conferentie die deze week gehouden wordt. Zo’n honderdvijftig vrijzinnigen uit heel de wereld ontmoeten elkaar op conferentieoord Mennorode, midden in de zoet geurende bossen van Elspeet.

Wie zijn nu die vrijzinnigen?

Wie denkt dat vrijzinnigen al …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?