Toch een foto van de audiëntie

Paus Franciscus poseert met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Ariane, Amalia en Alexia, die hij maandag in een korte privé-audiëntie ontving in het Vaticaan. Volgens de traditie bij zulke audiënties was de koningin in het zwart gekleed, net als de prinsessen. Koning Willem-Alexander wordt vandaag 49 jaar en viert zijn verjaardag – Koningsdag – met zijn gezin in Zwolle. Geloof
Paus Franciscus poseert met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Ariane, Amalia en Alexia, die hij maandag in een korte privé-audiëntie ontving in het Vaticaan. Volgens de traditie bij zulke audiënties was de koningin in het zwart gekleed, net als de prinsessen. Koning Willem-Alexander wordt vandaag 49 jaar en viert zijn verjaardag – Koningsdag – met zijn gezin in Zwolle. | beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun dochters waren maandagochtend op een korte privé-audiëntie bij paus Franciscus. De foto’s werden niet direct ter beschikking gesteld.

Vaticaanstad

Het is wel gebruikelijk bij pauselijke audiënties dat foto’s dezelfde dag worden vrijgegeven. Maar ‘op verzoek van de koning’ was dat nu niet het geval, waarschijnlijk om het privé-karakter van het bezoek te onderstrepen. Een dag later verscheen de foto alsnog op de foto-site van de Vaticaanse persdienst.

Het pauselijk protocol vraagt aan vrouwen die op audiëntie komen om in het zwart gekleed te zijn en een mantilla, een zwarte sluier, te dragen. Deze mantilla werd traditioneel in Zuid-Europese en Latijns-Amerikaanse landen gedragen, met name in kerkgebouwen.

Koningin Máxima vo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?