René de Reuver kandidaat scriba PKN

Geloof
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De Haagse predikant René de Reuver (56) wordt waarschijnlijk als kandidaat voorgedragen om Arjan Plaisier op te volgen als scriba van de Protestantse Kerk in Nederland.

Utrecht

Dat blijkt uit gesprekken met diverse bronnen binnen de Protestantse Kerk. Voorzitter Karin van den Broeke van de Protestantse Kerk wil niet ingaan op de kandidatuur van De Reuver. Zelf verwijst hij naar de woordvoerder van de PKN, die het bericht niet kan bevestigen. Een benoemings­commissie die de selectie heeft gemaakt, houdt de naam geheim. Op 21 april moeten de synodeleden achter gesloten deuren instemmen met de voordracht.

Plaisier (59) neemt op 10 juni afscheid omdat zijn termijn van twee keer vier jaar erop zit. De nieuwe scriba wordt voor vijf jaar benoemd en kan een tweede termijn krijgen. De functie van scriba is de belangrijkste bestuurspost binnen de Protestantse Kerk. De scriba denkt na over nieuw beleid en is het gezicht van de kerk.

De Reuver is predikant van de protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk in Den Haag. Tot vorig jaar april was hij voorzitter van de generale raad van advies, het belangrijkste adviesorgaan van de synode.

Zie ook: "René de Reuver lijkt geknipt voor functie van PKN-sriba"

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?