Rechtszaak om koe

LONDEN - De monniken en nonnen van een hindoeistische tempel in Wales proberen langs gerechtelijke weg te voorkomen dat hun heilige koe Shambo wordt afgemaakt.
Shambo heeft tuberculose. Volgens de Britse wet moet de koe daarom worden afgemaakt om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dat zou echter in strijd zijn met hun geloof, zo betoogden de monniken en nonnen voor de rechter in Cardiff.
De hindoes die Shambo verzorgen in het klooster Skanda Vale bij Carmathen in het zuidwesten van Wales, stapten naar de rechter omdat volgens hen de stier helemaal niet ziek is en omdat ze vinden dat ze door de beslissing van Davidson worden aangetast in hun vrijheid van religie. Ze kregen bijval van hindoes overal in de wereld. Het hindoeïsme beschouwt dieren in het algemeen, en koeien in het bijzonder als heilig.De rechter doet vandaag uitspraak. Als de hindoes de zaak verliezen, willen de twintig monniken en zes nonnen met een menselijke keten rond de Skanda Vale-tempel voorkomen dat hun hei …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?