Paus ziet soms ruimte voor hertrouwen na scheiding

Paus Franciscus reikt de communie uit. Wat hem betreft moeten gescheiden mensen die hertrouwen in sommige gevallen weer ter communie kunnen gaan. Geloof
Paus Franciscus reikt de communie uit. Wat hem betreft moeten gescheiden mensen die hertrouwen in sommige gevallen weer ter communie kunnen gaan. | beeld ap / James Robinson
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Gescheiden mensen die hertrouwen, kunnen na een proces van begeleiding in sommige gevallen weer ter communie. Ze hoeven daarvoor niet in seksuele onthouding te leven. Dat is het standpunt van paus Franciscus, zo blijkt uit een uitgelekte brief.

Buenos Aires

De paus neemt daarmee stelling in de discussie die op dit moment over dit onderwerp in de Rooms-Katholieke Kerk woedt. Na twee bisschoppensynodes over het gezin publiceerde Franciscus eerder dit jaar het schrijven Amoris Laetitia, waarin hij volgens sommigen al een opening leek te bieden, maar volgens anderen juist de deur op slot hield.

De bisschoppen van de regio rond ­Buenos Aires, waar Franciscus tot zijn pausverkiezing zelf aartsbisschop was, schreven onlangs aan hun priesters een brief met criteria voor de concrete toepassing van Amoris Laetitia.

Daarin stellen zij dat wa …
Dit is 19% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?