Paus wil kloosterzusters meer bij de tijd brengen

De vrouwen in het Benedictijnenklooster St. Johann in Müstair. Kloosterzusters moeten zich meer inleven in de veranderende samenleving ‘zonder de waarden van het kloosterleven op te geven’, stelt de paus. Geloof
De vrouwen in het Benedictijnenklooster St. Johann in Müstair. Kloosterzusters moeten zich meer inleven in de veranderende samenleving ‘zonder de waarden van het kloosterleven op te geven’, stelt de paus. | beeld ap / Udo Bernhart
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Paus Franciscus wil de contemplatieve vrouwelijke kloosters bij de tijd brengen. Daarvoor heeft hij nieuwe regels uitgevaardigd.

Vaticaanstad

In een tekst, die vrijdag gepubliceerd werd, wijst de paus erop dat het noodzakelijk is in dialoog te treden met de veranderende samenleving, zonder echter de ‘fundamentele waarden van het contemplatieve kloosterleven op te geven’. Deze kan volgens Franciscus juist ‘een uitdaging vormen voor de hedendaagse cultuur’.

Contemplatieve kloosterlingen wonen in kloosters waar hun hele leven – ook de arbeid die zij in hun klooster verrichten – om gebed, bezinning en contemplatie draait.

De paus noemt met name de noodzaak van de vorming en educatie van intredende vrouwen. Monialen moete …
Dit is 28% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?