Paus stuurde geen rozenkrans naar gevangen president Lula

<p>Een demonstrant houdt een poster omhoog met een afbeelding van de Braziliaanse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva en de tekst 'Vrijheid voor Lula'.</p> Geloof

Een demonstrant houdt een poster omhoog met een afbeelding van de Braziliaanse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva en de tekst 'Vrijheid voor Lula'.

| beeld ap / Ernaldo Peres
Berichten dat paus Franciscus de gevangen Braziliaanse ex-president Lula een rozenkrans had doen toekomen worden door het Vaticaan ontkend. Lula zit sinds twee maanden in de gevangenis wegens corruptie.

Rio de Jainero

Luiz Inacio Lula da Silva zit in de gevangenis van Curitiba een straf van twaalf jaar uit en op zijn Twitteraccount verscheen een foto van het katholieke gebedssnoer.

De rozenkrans uit het Vaticaan werd gebracht door de Braziliaanse jurist Juan Gabrois, die tevens adviseur is van de Pauselijke Raad voor Gerechtigheid en Vrede. Deze oprichter van de Beweging van uitgesloten arbeiders, werd de toegang tot de gevangenis geweigerd, omdat hij zelf geen geestelijke of theoloog is. In Braziliaanse kranten werd gemeld dat de rozenkrans door de paus gestuurd was.

Maar het Vaticaan hee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?