Paus neemt migranten mee terug

Paus Franciscus, geflankeerd door patriarch Bartholomeüs (I.), spiritueel leider van de Orthodoxe christenen en aartsbisschop Hieronymus II (r.) van de Kerk van Griekenland, gooien kransen in de zee bij Lesbos. Geloof
Paus Franciscus, geflankeerd door patriarch Bartholomeüs (I.), spiritueel leider van de Orthodoxe christenen en aartsbisschop Hieronymus II (r.) van de Kerk van Griekenland, gooien kransen in de zee bij Lesbos. | beeld ap / Petros Giannakouris
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Paus Franciscus heeft zaterdag drie vluchtelingengezinnen, allen moslim, meegenomen van het Griekse eiland Lesbos. Ze worden ondergebracht in het Vaticaan.

Moria

Het was een opvallende actie tijdens zijn bezoek aan de drieduizend vluchtelingen die op Lesbos wachten om teruggestuurd te worden naar Turkije. Het bezoek van de paus zaterdag mag worden opgevat als kritiek op het onvermogen van Europa en de internationale gemeenschap om de vluchtelingencrisis op humane wijze het hoofd te bieden.

De drie gezinnen, door loting uitgekozen en afkomstig uit door ISIS beheerst gebied in Syrië, voegen zich bij de twee gezinnen die al sinds enkele maanden in het Vaticaan verblijven. De gemeenschap Saint’Egidio zal hen in Rome concreet helpen.

Tijdens het b …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?