Noraly Beyer presenteert The Passion

Noraly Beyer: ‘In Suriname zeggen we: wan ogri tja wan bun, iets slechts kan ook iets goeds voortbrengen – een geluk bij een ongeluk.’ Geloof
Noraly Beyer: ‘In Suriname zeggen we: wan ogri tja wan bun, iets slechts kan ook iets goeds voortbrengen – een geluk bij een ongeluk.’ | beeld Willem Jan de Bruin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Noraly Beyer is op Witte Donderdag de verteller van The Passion in Amsterdam Zuidoost. De oud-nieuwslezeres woont sinds begin jaren tachtig in de Bijlmer. Ze vertelt over een gekoesterde wijk die in vijftig jaar tijd lijden en wedergeboorte kende. En over het passieverhaal.

Amsterdam

Tussen de metrostations Kraaiennest en Ganzenhoef staat het monument voor de Bijlmerramp, De boom die alles zag. Grote Boeings vliegen laag over. Exotische halsbandparkieten komen er nog bovenuit. En anders de oer-Hollandse scholeksters wel. Een nieuwe lente, een nieuw geluid.

Waar ooit de flats Groeneveen en Klein Kruitberg stonden, is nu een open plek. Het grondplan van de flats waarop in 1992 een Boeing van El Al neerstortte, 43 dodelijke slachtoffers makend, is zichtbaar. Dit is het beschadigde hart van een wijk die uniek voor Nederland is.

Noraly Beyer (Willemstad, 20 juli 1946) …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?