Nieuwsanalyse: Krimponderzoek naar christenen in Nederland biedt hoop

<p>Kardinaal Adrianus Simonis (links) vertelt in het rapport dat de jeugd tegenwoordig alleen maar met smartphones ('apparaatjes') aan het spelen is en daardoor geen tijd meer besteedt aan zelfreflectie.</p> Geloof

Kardinaal Adrianus Simonis (links) vertelt in het rapport dat de jeugd tegenwoordig alleen maar met smartphones ('apparaatjes') aan het spelen is en daardoor geen tijd meer besteedt aan zelfreflectie.

| beeld anp / Ramon Mangold
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Christenen in Nederland, zo heet het nieuwste onderzoek naar het christendom in Nederland, dit keer uitgevoerd door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Wat leren we van dit rapport?

Amersfoort

‘De tienjaarlijkse koude douche.’ Zo noemde theoloog Stefan Paas eind 2016 de verschijning van een nieuw rapport in de reeks God in Nederland. Het nieuwe rapport Christenen in Nederland geeft, sceptisch gezegd, niks nieuws. Het is een samenvatting van alle ‘koude douches’ die we recent hebben gehad.

SCP-godsdienstsocioloog Joep de Hart schreef het rapport samen met zijn collega Pepijn van Houwelingen. Vooral De Hart heeft als onderzoeker op dit gebied een grote staat van dienst. Hun rapport staat in een lange traditie van godsdienstsociologisch onderzoek. Dat wil aan de hand van c …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?