Misbruikslachtoffers van katholieke geestelijken richten internationaal netwerk op

Paus Franciscus arriveert bij het O’Higgins Park in de Chileense hoofdstad Santiago, waar hij de mis opdroeg.  Hij vroeg om vergeving voor de ‘onherstelbare schade’ aan kinderen die seksueel zijn misbruikt door priesters. Geloof
Paus Franciscus arriveert bij het O’Higgins Park in de Chileense hoofdstad Santiago, waar hij de mis opdroeg. Hij vroeg om vergeving voor de ‘onherstelbare schade’ aan kinderen die seksueel zijn misbruikt door priesters. | beeld ap / Natacha Pisarenko
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tien verenigingen van slachtoffers van seksueel misbruik door rooms-katholieke geestelijken hebben in Chili een internationaal netwerk opgericht.

Santiago

De oprichting van het netwerk Ending Clerical Abuse vond plaats terwijl paus Franciscus vanuit Rome onderweg was naar de Chileense hoofdstad voor een driedaags bezoek.

De organisaties willen dat een zerotolerancebeleid wordt doorgevoerd. De voorzitter van de Franse vereniging La Parole libérée, François Devaux, zei tegen de krant La Croix dat ‘mooie woorden niet genoeg in daden worden omgezet’. Het enige wat volgens hem de Katholieke Kerk echt in beweging brengt is de publieke opinie.

ECA wil als niet-gouvernementele organisatie samenwerken met internationale instanties als de Vere …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?