Leger Congo schiet katholieken dood

In Kinshasa wordt op straat geprotesteerd omdat president Joseph Kabila weigert het vredesakkoord uit te voeren dat op 31 december 2016 met hulp van rooms-katholieke bisschoppen werd gesloten. Geloof
In Kinshasa wordt op straat geprotesteerd omdat president Joseph Kabila weigert het vredesakkoord uit te voeren dat op 31 december 2016 met hulp van rooms-katholieke bisschoppen werd gesloten. | beeld afp / John Wessels
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het Congoleze leger heeft zondag zes mensen doodgeschoten die meededen aan vreedzame demonstraties van katholieke gelovigen. Tientallen mensen raakten gewond door kogels en traangas.

De organisatie had – met impliciete steun van de Congolese bisschoppen – de gelovigen opgeroepen om afgelopen zondag voor de tweede keer met bijbels, palmtakken en rozenkranzen de straat op te gaan. Volgens een waarnemer van de VN zijn er zeker 57 gewonden gevallen.

vredesakkoord

Het protest is gericht tegen de weigering van president Joseph Kabila om het vredesakkoord dat in december 2015 met hulp van de bisschoppen is gesloten, uit te voeren. Ook liepen tientallen priesters in liturgische gewaden mee.

Op 31 december jongstleden vielen er ook al doden en meer dan honderd gewonden tijdens e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?