Kritiek op Belgisch moskeebeleid

Archieffoto van de Grote Moskee waar een politieman een afzetlint afrolt, nadat in de moskee een verdacht pakketje was gevonden. Het bleek loos alarm. Geloof
Archieffoto van de Grote Moskee waar een politieman een afzetlint afrolt, nadat in de moskee een verdacht pakketje was gevonden. Het bleek loos alarm. | beeld ap / Virginia Mayo
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Brussel kan zich opmaken voor een hernieuwde discussie over moskeebeleid. De Grote Moskee in Brussel zou radicalisering in de hand werken.

Brussel

Na de aanslagen in Parijs is er in België veel kritiek geuit op de manier waarop de Belgische regering extremisme onder moslimjongeren aanpakt. Daarbij wordt veelvuldig gewezen op de rol die de Grote Moskee in Brussel speelt bij de radicalisering van de islamitische jeugd.

De federale regering werd al eerder aangespoord deze moskee aan te pakken. Nu uit foto’s blijkt dat achter de aanslagen in Brussel mogelijk dezelfde groep daders schuilgaat als achter de aanslagen in Parijs, zal de discussie over de invloed van de Grote Moskee waarschijnlijk weer nieuw leven ingeblazen worden.

Op …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?