Klachten over seksueel misbruik door priesters nemen niet af

<p>Kaarsjes in de <span>Kaiser-Wilhelm-Gedaechtnis-Kirche in Berlijn. <span>Katholieke geestelijken misbruiken volgens de beschikbare gegevens procentueel evenveel als de rest van de mannelijke Duitse bevolking.</span></span></p> Geloof

Kaarsjes in de Kaiser-Wilhelm-Gedaechtnis-Kirche in Berlijn. Katholieke geestelijken misbruiken volgens de beschikbare gegevens procentueel evenveel als de rest van de mannelijke Duitse bevolking.

| beeld epa / Alexander Becher
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Duits wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat beschuldigingen van misbruik tegen priesters sinds 2009 niet zijn afgenomen. Dit ondanks alle maatregelen inzake preventie die de Katholieke Kerk in Duitsland sindsdien heeft ingevoerd.

Mannheim

Zowel het aantal beschuldigingen als het aantal strafrechtelijke vervolgingen van priesters blijft gelijk, volgens het onderzoek door een team onder leiding van de psychiater Harald Dreßing van de Universiteit van Mannheim. Zij vergeleken eerder wetenschappelijk onderzoek met statistieken van de Duitse politie en justitie uit de jaren tussen 2009 en 2015 over seksueel misbruik van kinderen onder de veertien jaar door geestelijken.

Katholieke geestelijken misbruiken volgens de beschikbare gegevens procentueel evenveel als de rest van de mannelijke Duitse bevolking.

celibaat

De wete …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?