Justitie vervolgt niet na hostierel

Een eucharistieviering in de Sint-Jan in Den Bosch verliep in februari zeer onrustig door protesten van homoseksuelen en sympathisanten. Vele tientallen aanwezigen verlieten demonstratief en met veel kabaal de kerk toen pastoor Geertjan van Rossem uitlegde dat bij de ontvangst van de communie de juiste beleving van seksualiteit hoort. |beeld ANP/Ed Oudenaarden Geloof
Een eucharistieviering in de Sint-Jan in Den Bosch verliep in februari zeer onrustig door protesten van homoseksuelen en sympathisanten. Vele tientallen aanwezigen verlieten demonstratief en met veel kabaal de kerk toen pastoor Geertjan van Rossem uitlegde dat bij de ontvangst van de communie de juiste beleving van seksualiteit hoort. |beeld ANP/Ed Oudenaarden

DEN BOSCH - Justitie gaat vier rooms-katholieken geestelijken niet vervolgen wegens discriminatie of het aanzetten tot haat.

Twee mannen uit Gemert en Utrecht hadden klachten ingediend tegen de pastoors Buyens uit Reusel en Mennen uit Oss, plebaan Van Rossum uit Den Bosch en bisschop Hurkmans vanwege de hostierel in het voorjaar. De vier werden beschuldigd van discriminatie van praktiserende homoseksuelen in de Rooms-Katholieke Kerk omdat ze aan hen de hostie weigerden.

Maar volgens justitie is er geen sprake van discriminatie in de zin van het strafrecht, meldt Omroep Brabant. Het gaat om kerkrecht en daar gaat justitie niet over.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?