Jongeren roepen Katholieke Kerk op tot creativiteit

Kardinaal Baldisseri met enkele deelnemers aan de voorsynode in Rome, waar afgelopen week werd gesproken over jongerencultuur, kerk en levensroeping. Geloof
Kardinaal Baldisseri met enkele deelnemers aan de voorsynode in Rome, waar afgelopen week werd gesproken over jongerencultuur, kerk en levensroeping. | beeld Debora Dijkstra
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Rooms-Katholieke Kerk moet ‘verwelkomend en barmhartig’ zijn. Diversiteit moet worden gewaardeerd, zowel binnen als buiten de kerk. Dat schrijven jonge deelnemers aan de voorsynode over jongeren in het slotdocument.

Vaticaanstad

De 340 jongeren die op verzoek van het Vaticaan bijeen waren om hun ervaringen te delen en adviezen te geven, stellen de kerk voor grote uitdagingen. ‘Jongeren van vandaag verlangen naar een authentieke kerk’, schrijven zij in het slotdocument dat met algemene instemming is aangenomen.

‘We willen zeggen, in het bijzonder tot de hiërarchie van de kerk, dat zij een transparante, verwelkomende, eerlijke, uitnodigende, communicatieve, toegankelijke, vreugdevolle en interactieve gemeenschap moeten zijn’, schrijven zij.

Tijdens de persconferentie zei kardinaal Baldisseri dat ‘een ker …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?