Jaarboek PKN verdwijnt uit boekhandel

<p><span>Het jaarboek van de Protestantse Kerk was te koop in de boekhandel, maar vanaf dit jaar is dat niet meer het geval vanwege de privacywetgeving.</span></p> Geloof

Het jaarboek van de Protestantse Kerk was te koop in de boekhandel, maar vanaf dit jaar is dat niet meer het geval vanwege de privacywetgeving.

| beeld Hans-Lukas Zuurman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het Jaarboek van de Protestantse Kerk in Nederland 2019 wordt niet meer publiek beschikbaar. De bundel met gegevens van alle predikanten, scriba’s en classes, wordt alleen voor intern gebruik gedrukt. Reden: de nieuwe privacywet.

Utrecht

Tot nu toe lag het Jaarboek van de Protestantse Kerk, 649 pagina’s dik, voor iedereen te koop in de boekhandel. Maar het publiek verspreiden van persoonlijke gegevens, zoals adressen, telefoonnummers en geboortedata, mag niet langer zonder toestemming van de desbetreffende persoon.

Voor intern gebruik is die toestemming niet nodig, vertelt dominee Hans van Ark, plaatsvervangend directeur van de dienstenorganisatie die gaat over het jaarboek. ‘Als kerk hebben we een ‘gerechtvaardigd belang’ om de gegevens van onze predikanten te bundelen en intern te verspreiden. …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?