Internationale jongerenontmoeting Global Friendship komt naar Amsterdam

<p>Global Friendship legde dit jaar kransen bij het monument voor slachtoffers die zijn gevallen in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.</p> Geloof

Global Friendship legde dit jaar kransen bij het monument voor slachtoffers die zijn gevallen in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

| beeld sant'egidio
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De internationale jongerenontmoeting Global Friendship is volgend jaar in Amsterdam. Dat werd zondag bekendgemaakt na de editie van dit jaar in het Poolse Krakau.

Krakau

De jongerenontmoeting voor vrede is een initiatief van meer dan duizend jongeren uit zestien Europese landen en georganiseerd door de katholieke gemeenschap Sant'Egidio. Het doel van de beweging is het tegengaan van elke vorm van racisme en geweld.

De deelnemers legden daarom dit jaar kransen bij het monument voor de slachtoffers die zijn gevallen in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. ‘Alleen wie het verleden niet kent, is gedoemd het te herhalen. Wij, jongeren van Global Friendship, kennen de verschrikkelijke geschiedenis van Europa op deze plek, en willen iedere dag bewer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?