Initiatiefnemer Nashvilleverklaring vergelijkt genderideologie met nazisme

<p>Piet de Vries</p> Geloof

Piet de Vries

| beeld rd / Anton Dommerholt
Piet de Vries, een van de initiatiefnemers van de omstreden Nashvilleverklaring, vergelijkt de ‘genderideologie’ met de nazi-ideologie. In tijden van het nazi-regime hielden kerken zich stil, zegt De Vries. Dat gebeurt nu weer, vindt de hersteld-hervormde predikant en docent aan het Hersteld Hervormd Seminarie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. ‘Ik verwacht dat kerken een eenduidig geluid laten horen, vóór het huwelijk tussen één man en één vrouw en dat seksualiteit daarin thuishoort’, aldus De Vries.

Hardinxveld

Hij is samen met evangelist Arjan Baan de initiatiefnemer van de Nederlandse vertaling van de Nashvilleverklaring. Daarin worden homoseksualiteit en ‘transgenderisme’ afgewezen. De verklaring werd ondertekend door zo’n 250 dominees en politici. Dat kwam hen op veel kritiek te staan, onder anderen van de scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, René de Reuver, en emancipatieminister Ingrid van Engelshoven.

Ongelukkig vindt De Vries zijn vergelijking met het naziregime niet. ‘De vergelijking met het naziregime zit ‘m in het feit dat je niet tegen de genderideologie mag protes …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?