Idols voor predikers

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Detroit

Een Amerikaanse voorganger heeft een talentenjacht bedacht voor predikers. So you think you can preach moet hetzelfde worden als het Amerikaanse Idols, maar dan christelijk. Bedenker bisschop Cashma Bryan hoopt dat de show helpt predikers te vinden die een roeping hebben ontvangen, maar tot nu toe geen gelegenheid of toestemming hebben te preken. Hij wil die predikers een platform bieden, zodat zij de kijkers van het programma kunnen laat zien wat ze kunnen. ‘Veel mensen kunnen in een microfoon praten. Maar hoeveel mensen kunnen inspireren en levens veranderen?’, beargumenteert hij op de website van het programma.

Mannen en vrouwen tussen de 16 en 35 kunnen zich aanmelden door een video van zichzelf in te zenden. Van de aanmeldingen blijven uiteindelijk twintig over. Deelnemers worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit en presentatie.

De eerste audities worden gehouden in de staat Michigan op zaterdag 3 oktober. De laatste twee overgebleven deelnemers moeten het tegen elkaar opnemen door elk een dienst van vijftien minuten te verzorgen. De kijkers kiezen de uiteindelijke winnaar, die 25.000 dollar wint. Ook mag hij preken in een dienst van een of twee megakerken en krijgt hij een auto.

Al meer dan duizend mensen hebben zich aangemeld, zei Bryan eerder deze week tegen The Christian Post. Tegen pimppreacher.com zei Bryan dat de show niet een bepaald type prediker zoekt, maar dat de voorkeur wel uitgaat naar mensen die echt het woord van God kunnen brengen. ‘Er zijn veel jonge mensen die geloven dat God hen heeft geroepen om te prediken. Nu krijgen we de kans erachter te komen wie echt geroepen zijn door God.’

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?