Hoog spel voor anglicanen

Anglicaanse aartsbisschoppen op een conferentie in 2009. Deze week komen de kerkleiders weer bij elkaar om te spreken over een belangrijk meningsverschil: mag iemand met een homorelatie tot bisschop worden gewijd? Geloof
Anglicaanse aartsbisschoppen op een conferentie in 2009. Deze week komen de kerkleiders weer bij elkaar om te spreken over een belangrijk meningsverschil: mag iemand met een homorelatie tot bisschop worden gewijd? | beeld ap / Tarek Fawzy
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De eerste dag van de anglicaanse ‘topconferentie’ die vandaag begint, wordt al spannend. Hoelang houden de 38 kerkleiders het met elkaar in één ruimte uit?

Canterbury

‘Zij eruit of wij eruit’: als de anglicaanse aartsbisschoppen niet uitkijken, wordt dat de onvermijdelijke uitkomst van hun zoveelste crisisberaad deze week.

Een groot aantal – vooral Afrikaanse – kerkprovincies wil dat de zusterkerken in de Verenigde Staten en Canada nu eindelijk hun liberale homobeleid terugdraaien. Die gaan dat niet doen. Dan moeten zij er uitgezet worden, vinden de Afrikanen. En anders gaan wij weg, zo gaven drie aartsbisschoppen – uit Kenia, Nigeria en Uganda – vorige week een schot voor de boeg.

Ze wilden eerst zelfs helemaa …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?