Herdenkingstocht voor vermoorde pater Frans. 'Hij was een vat vol licht'

Stuk voor stuk vertellen de deelnemers aan ‘Frans’ Hike’ hoe fijn het is om een paar dagen met elkaar op te trekken, oude bekenden uit het vaderland te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Geloof
Stuk voor stuk vertellen de deelnemers aan ‘Frans’ Hike’ hoe fijn het is om een paar dagen met elkaar op te trekken, oude bekenden uit het vaderland te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. | beeld Wout van Assendelft
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Pater Frans gedenken met stilte, uitputting en persoonlijk contact. Syrische jongeren liepen dinsdag de laatste etappe van ‘Frans’ hike’.

Nijmegen

Op de Mookerheide, vlak onder Nijmegen, klinkt Arabisch gezang. Een groep jonge Syriërs zingt, klapt en danst in een kring. Een jongen begeleidt hen op een trommel.

De deelnemers van Frans’ Hike houden een rustpauze. Tweehonderd mensen lopen de laatste etappe van een pelgrimage ter nagedachtenis van de drie jaar geleden vermoorde pater Frans van der Lugt. In het ­Syrische Homs organiseerde hij soortgelijke wandeltochten, om mensen met verschillende culturen en religies bij elkaar te brengen.

Bassam Al Ekka (49) uit Damascus snijdt een grote, groene appel in part­jes …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?