Fanatiek sporten, maar beleefd

<p>Sportkamp van Next Move (voortgekomen uit Athletes in Action) op het terrein van De Kroeze Danne. Naast de dagelijkse serieuze sporttrainingen staan er ook ludieke activiteiten op het programma.</p> Geloof

Sportkamp van Next Move (voortgekomen uit Athletes in Action) op het terrein van De Kroeze Danne. Naast de dagelijkse serieuze sporttrainingen staan er ook ludieke activiteiten op het programma.

| beeld dick vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zeventien teams van jongeren ­nemen deze week deel aan het sportkamp van Next Move, voort­gekomen uit Athletes in Action. Evangelisatie staat voorop en de deelnemers hebben verschillende achtergronden. Er zit zelfs een ­moslim tussen.

Ambt Delden

Boos en machteloos spreidt de keeper zijn armen – in een verontschuldigend gebaar naar zijn teamgenoten. Voor de derde keer in korte tijd dringt een aanvaller van de tegenpartij door de verdediging heen en scoort. ‘Mannen, koppie effe boven, hè’, roept de coach vanaf de zijlijn om ze weer scherp te krijgen.

Ze zijn fanatiek, de twee teams van vijftien- en zestienjarigen. Ze spelen een wedstrijdje tegen elkaar op de sportkampen van Next Move, dat zich twee jaar geleden afsplitste van Athletes in Action (AiA). De vermaningen blijven echter vriendelijk – ‘Hee Thomas! Slaap je, jonge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?