Evangelicals in Anglicaanse Kerk trekken lijn in het zand over homorelaties

Demonstratie bij het Church House in Westminster. De betogers beschuldigen het House of Bishops van de Kerk van Engeland ervan, homo’s niet te accepteren. Geloof
Demonstratie bij het Church House in Westminster. De betogers beschuldigen het House of Bishops van de Kerk van Engeland ervan, homo’s niet te accepteren. | beeld ap / Frank Augstein
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Aan de vooravond van de synode geven de evangelicals in de Anglicaanse Kerk van Engeland een schot voor de boeg. Het inzegenen van homorelaties zullen zij niet accepteren.

Londen

Het zal binnen afzienbare tijd niet zover komen, zegt een ingewijde. Maar áls de Anglicaanse Kerk ooit het inzegenen van homorelaties invoert, zal dat leiden tot ‘enige vorm van zichtbare differentiatie’.

Het woord ‘breuk’ of ‘afscheiding’ wordt niet gebruikt in de notitie ­Gospel, Church and Marriage (Evangelie, kerk en huwelijk), afkomstig van een brede waaier aan evangelicale organisaties binnen de Engelse kerk. Maar er wordt wel een lijn in het zand getrokken, vlak voor de anglicaanse synode vandaag en morgen in Londen.

De evangelicals laten zien dat zij niet meegaan in een uitko …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?