Egypte legaliseert 168 kerken en kloosters

<p>Een koptische priester bewierookt de kisten van slachtoffers van een aanslag op een koptische kerk in de Prins Tadros-kerk in de Egyptische provincie Minya.</p> Geloof

Een koptische priester bewierookt de kisten van slachtoffers van een aanslag op een koptische kerk in de Prins Tadros-kerk in de Egyptische provincie Minya.

| beeld afp / Mohamed El-Shahed
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kerkleiders in Egypte zijn ingenomen met de legalisering van ten minste 151 kerken en kloosters. Een beslissing over nog eens zeventien kerkgebouwen is onderweg, waarmee het totale aantal erkende kerken boven de vijfhonderd uitkomt.

Caïro

Het groene licht voor kerkbouw en renovatie is een ‘positieve stap’, waarmee de regering haar belofte van ruim twee jaar geleden nakomt, reageerde priester Rafic Greiche, woordvoerder van de Koptisch Katholieke Kerk in Egypte tegenover persbureau AsiaNews. ‘De stap bevestigt dat de regering werk maakt van haar belofte van bijna tweeënhalf jaar geleden.’ In augustus 2016 nam de Egyptische regering een nieuwe wet aan die meer ruimte gaf aan de (her)bouw en renovatie van kerken. Volgens officiële cijfers zijn er sindsdien circa 3800 verzoeken voor vergunningen ingediend.

comité

Een spec …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?