Dr. George Harinck hoogleraar aan VU

AMSTERDAM - Dr. George Harinck (1958) is per 1 maart 2007 benoemd tot hoogleraar collectievorming en geschiedenis van het neocalvinisme aan de faculteit van de godgeleerdheid en de letterenfaculteit van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.
Harinck studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en is sinds 1985 verbonden aan het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme aan de VU, sinds 2003 als directeur.
Hij is tevens directeur van het Archief- en Documentatiecentrum van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) te Kampen en bijzonder hoogleraar geschiedenis aan de Theologische Universiteit daar. Die functies blijft hij gewoon uitoefenen, zie Harinck gisteren.Het onderzoek dat Harinck op zijn nieuwe leerstoel gaat doen, hangt volgens een persbericht van de VU samen met het uitbreiden van de archiefcollectie van het Historisch Documentatiecentrum. ,,Archiefwerving en onderzoeksfinanciering gaan er hand in hand.Daarnaast gaat hij zich dus ook richten op de geschiedenis van het neocalvinisme. ,,Het h …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?