Dominee geeft bleekwater als ‘wonderkuur’ bij ziekte

<p><span>De New Yorkse predikant Robert Baldwin (52) bracht bleekwater aan de man als preventief middel tegen ziektes als kanker, aids, malaria en andere kwalen.</span></p> Geloof

De New Yorkse predikant Robert Baldwin (52) bracht bleekwater aan de man als preventief middel tegen ziektes als kanker, aids, malaria en andere kwalen.

| beeld ND
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De ‘wonderkuur’ die een Amerikaanse dominee uitdeelde aan circa vijftigduizend Ugandezen, was hoogstwaarschijnlijk niets anders dan bleekwater. De autoriteiten in Uganda hebben een onderzoek ingesteld.

Londen

Dat meldt het Britse dagblad The Guardian. De New Yorkse predikant Robert Baldwin (52) bracht zijn drankje aan de man als preventief middel tegen ziektes als kanker, aids, malaria en andere kwalen. Het ‘wondermiddel’ bevatte natriumchloride en chloordioxide, dezelfde chemicaliën die in de textielindustrie als krachtig bleekmiddel worden gebruikt.

De kuur werd uitgedeeld onder arme Ugandezen, onder wie zelfs jonge kinderen van amper een jaar oud. Daarnaast zorgde Baldwin voor een ‘opleiding’ van 1200 geestelijken om het wondermiddel te kunnen toedienen. Ieder van hen behandelde circa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?