Deze vijf boeken zijn genomineerd voor 'Theologisch Boek van het Jaar'

Geloof
beeld uitgeversCarl Buijs e.a. red, Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt (KokBoekencentrum) Arnold Huijgen, Lezen en laten lezen (KokBoekencentrum)Lody van de Kamp en Oumaima al Abdellaoui, Over muren heen (KokBoekencentrum)Trees van Montfoort, Groene theologie (Skandalon)Gerko Tempelman, Ongeneeslijk religieus (KokBoekencentrum)
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het beste theologische boek van het afgelopen jaar zou zomaar kunnen gaan over het klimaat­probleem. Of over transgenderpersonen. Vijf boeken staan op de shortlist voor het Theologisch Boek van het Jaar.

Hilversum

Het ‘Theologisch Boek van het Jaar’ wordt bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Theologie, dit jaar op zaterdag 16 november.

Dan wordt ook bekend wie Stefan Paas opvolgt als Theoloog des Vaderlands en wie na Rik Zweers de volgende Jonge Theoloog des Vaderlands wordt.

De shortlist voor de boekenprijs is zeer divers en laat zien welke thema’s op dit moment belangrijk zijn in de theologie. Trees van Montfoort schreef over theologie en klimaat (ecotheologie). Het boek Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt, over transgender en geloof, past in de traditie van de zogenoemde queer theolog …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?