‘Christenen Mosul leven nog steeds in angst’

<p><span>Leden van de Nineveh Plain Protection Units (NPU) houden de wacht terwijl Iraakse christenen een ochtendmis bijwonen in het dorp Bartila in het oosten van Mosul.</span></p> Geloof

Leden van de Nineveh Plain Protection Units (NPU) houden de wacht terwijl Iraakse christenen een ochtendmis bijwonen in het dorp Bartila in het oosten van Mosul.

| beeld epa / Ammar Salih
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Iraakse christenen in Mosul leven vijf jaar na de inval van terreur­beweging ISIS nog steeds in angst. Dat meldt Open Doors.

Harderwijk

Hoewel ISIS inmiddels verdreven en zo goed als verslagen is, duiken nog regelmatig kleine groepen strijders op in Noord-Irak. Ook zijn door Iran gesteunde milities actief in de regio.

Aanhangers van ISIS pleegden in de afgelopen maanden bomaanslagen op markten in Mosul en eisten de verantwoordelijkheid op voor een aantal branden. Bovendien steken spanningen van voor de oorlog de kop weer op, constateert Open Doors. Op verschillende plaatsen patrouilleren dagelijks door Iran gesteunde milities als Popular Mobilization Forces door de straten. Zij hebben soms hele dorpen in hun mach …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?