Celstraf voor geweld tegen Syrisch-orthodoxe aartspriester in Twente

<p>Een man die een Syrisch-orthodoxe voorganger en diens gezin in Enschede bedreigde en een vuurwerkbom aan de voordeur liet ontploffen, is tot vijftien maanden cel veroordeeld.</p> Geloof

Een man die een Syrisch-orthodoxe voorganger en diens gezin in Enschede bedreigde en een vuurwerkbom aan de voordeur liet ontploffen, is tot vijftien maanden cel veroordeeld.

| beeld anp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een man die een Syrisch-orthodoxe aartspriester en diens gezin in Enschede bedreigde en een vuurwerkbom aan de voordeur liet ontploffen, moet de cel in.

Almelo

De rechtbank Overijssel in Almelo veroordeelde de 37-jarige man uit Hengelo (O.) vrijdagmiddag tot vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Dat is gelijk aan de eis van de officier van justitie, twee weken geleden. Ook moet de veroordeelde de bewoners schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 8500 euro.

De verdachte legde met twee anderen op 3 februari 2016 ’s nachts een vuurwerkbom voor de deur van het huis van de aartspriester, het hoofd van de Syrisch-orthodoxe priesters in Enschede. Bovendien tikte een van hen met een hamer een ruit in. Beelden ervan waren te zien bi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?