Bush sr. ‘leefde de weg van Jezus’

Familieleden en vrienden van oud-president George H.W. Bush bidden tijdens zijn afscheidsdienst in de National Cathedral in Washington. Geloof
Familieleden en vrienden van oud-president George H.W. Bush bidden tijdens zijn afscheidsdienst in de National Cathedral in Washington. | beeld afp / David J. Phillip
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Oud-president George H.W. Bush leefde de weg van Jezus. Dat zei bisschop Michael Curry woensdag tijdens het officiële afscheid van de overleden Amerikaanse president in de National Cathedral in Washington.

Washington DC

Bush sr. leefde door zijn standvastige toewijding aan samenleving en gezin ‘de weg van Jezus’, aldus de episcopaalse bisschop, ‘in een leven gevormd door geloof, hoop en vooral liefde’.

De voormalige president belichaamde de ‘nobelste idealen van zijn geloof en zijn land’, hield Curry de genodigden voor, onder wie Bush’ opvolgers in het Witte Huis, zoals de huidige president Donald Trump en de oud-presidenten Jimmy Carter, Bill Clinton en Barack Obama. Zij waren allen vergezeld van hun echtgenotes.

Curry sprak als voorganger eerder dit jaar bij verschillende prominente evenem …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?