Brand verwoest Moeder Teresakerk

De Moeder Teresakerk aan de Meijersweg in Hengelo is volledig in de as gelegd en moet als verloren worden beschouwd. Geloof
De Moeder Teresakerk aan de Meijersweg in Hengelo is volledig in de as gelegd en moet als verloren worden beschouwd. | beeld novum / GinoPress B.V.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Een grote, uitslaande brand met veel rookontwikkeling heeft zondag de Moeder Teresakerk in Hengelo verwoest. De kerk moet als verloren worden beschouwd, liet de brandweer weten. Enkele naastgelegen woningen liepen schade op door de brand.

Hengelo

Een ontzette pastoor en huilende kerkgangers namen maandag de ravage in ogenschouw. ‘Het is afschuwelijk’, zegt pastoor Marc Oortman tegen de regionale omroep, terwijl hij naar zijn afgebrande kerk kijkt. Het is moeilijk te bevatten. ‘Er is niets van over. Ik kan het moeilijk geloven. Ik ben sprakeloos. Het is verschrikkelijk’, zegt hij tegen RTV Oost.

‘Gisteren hebben we hier nog een viering gehad en nu sta ik ineens voor een ruïne. Het belangrijkste is natuurlijk dat er geen gewonden of doden zijn gevallen, maar het doet heel erg pijn.’

Zijn k …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?