Bisschoppen steunen protestacties tegen corruptie in Haïti

Een deelneemster roept leuzen tegen de regering, tijdens een betoging in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Volgens de betogers is de regering corrupt. Geloof
Een deelneemster roept leuzen tegen de regering, tijdens een betoging in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. Volgens de betogers is de regering corrupt. | beeld afp / Chandan Khanna
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De bisschoppen in Haïti eisen een ‘radicale verandering’ in hun land. Uit protest tegen de corruptie onder president Jovenel Moïse gingen zondag tienduizenden Haïtianen de straat op.

Port-au-Prince

Bij de demonstraties in het hele land braken her en der rellen uit en kwamen twee betogers om. De demonstranten eisen het aftreden van president Moïse, omdat hij ervan wordt verdacht hulpfondsen die bestemd waren voor Venezuela in eigen zak te hebben gestoken.

De bisschoppen in Haïti kiezen openlijk de kant van de demonstranten. In een brief verklaren ze dat de corruptie in het armste land op het noordelijk halfrond is uitgegroeid tot ­‘georganiseerd bedrog’. De geldzucht is een ‘maatschappelijke gesel’, een ‘hardnekkig kwaad’ en een ‘vernedering’.

De regering moet volgens d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?